Przedmiot archiwalny. Zobacz dostępne od projektanta Valek Rolling Pins
Róże i Tulaipany Wałek do wytłaczania ciastek Valek Rolling Pins
Cena archiwalna
140,00 PLNSzczegóły
*Wiosenny wzór kwiatowy - różyczki i tulipany do wytłaczania nie tylko ciastek!*
Również ciast, makaronów, masy cukrowej na pokrycie tortu a i czemu nie pierogów!
Wałki są grawerowane laserowo z niezwykłą dokładnością i delikatnie impregnowane bezpiecznym olejem,wszystko to jest robione lokalnie w Polsce. W perfekcyjne wykonanie każdego wałka wkładamy całe serce.
Oczywiście są całkowicie bezpieczne do używania z żywnością!
Wzór wspaniale się odbił na moich ciasteczkach jednak w zależności od przepisu na pierniczki i koloru ciasta można uzyskać bardziej lub mniej widoczny efekt końcowy.
Model wałka może się nieznacznie różnić od tego na zdjęciu, gdyż każdy z nich jest niepowtarzalny.
Najlepiej najpierw czyścić na sucho szczotką, a w razie potrzeby ciepłą wodą z płynem, później dokładnie wysuszyć przed kolejnym wałkowaniem.
Kilka przydatnych rad aby uzyskać jak najlepsze rezultaty:
-zdecydowanie najlepsza do wałkowania jest *mąka ziemniaczana*,bez problemu czyści się po niej wałek ciepłą wodą!
- nie oszczędzaj na mące na rozwałkowanym cieście (mniej na wałek)
-najlepiej się sprawdza na cieście o grubości 1cm (przed odbiciem wzoru)
-wypróbuj kilka przepisów w małych ilościach i zdecyduj który z nich sprawdza się najlepiej
Również ciast, makaronów, masy cukrowej na pokrycie tortu a i czemu nie pierogów!
Wałki są grawerowane laserowo z niezwykłą dokładnością i delikatnie impregnowane bezpiecznym olejem,wszystko to jest robione lokalnie w Polsce. W perfekcyjne wykonanie każdego wałka wkładamy całe serce.
Oczywiście są całkowicie bezpieczne do używania z żywnością!
Wzór wspaniale się odbił na moich ciasteczkach jednak w zależności od przepisu na pierniczki i koloru ciasta można uzyskać bardziej lub mniej widoczny efekt końcowy.
Model wałka może się nieznacznie różnić od tego na zdjęciu, gdyż każdy z nich jest niepowtarzalny.
Najlepiej najpierw czyścić na sucho szczotką, a w razie potrzeby ciepłą wodą z płynem, później dokładnie wysuszyć przed kolejnym wałkowaniem.
Kilka przydatnych rad aby uzyskać jak najlepsze rezultaty:
-zdecydowanie najlepsza do wałkowania jest *mąka ziemniaczana*,bez problemu czyści się po niej wałek ciepłą wodą!
- nie oszczędzaj na mące na rozwałkowanym cieście (mniej na wałek)
-najlepiej się sprawdza na cieście o grubości 1cm (przed odbiciem wzoru)
-wypróbuj kilka przepisów w małych ilościach i zdecyduj który z nich sprawdza się najlepiej
Numer przedmiotu: 1531043
Przedmiot archiwalny. Zobacz dostępne z wałki do ciasta