Przedmiot archiwalny. Zobacz dostępne z woreczki wielorazowe

worek na bagietkę Willow Hand Made

Cena archiwalna
69,00 PLN
worek na bagietkę

Szczegóły

Nie ma lepszego sposobu na przechowywanie pieczywa niż lniany worek! Len ma właściwości antybakteryjne, antyalergiczne, spowalnia wysychanie, a także, co bardzo ważne, pochłania wodę więc idealnie zabezpiecza przed pleśnią. Czyli po prostu idealnie chroni nasze pieczywo!

Przechowywanie chleba w lnianej tkaninie znane jest już od wieków, ponadto jest niezmiernie wygodne i estetyczne. Woreczki na pieczywo wykonane w Willow Hand Made są bardzo ładne, ozdobią każdą kuchnię, doskonale sprawdzą się też na prezent! Rozwiążą problem pysznej bagietki, której nie możemy się oprzeć, a która nie mieści się do żadnego chlebaka! Tu z pomocą przyjdzie nasz specjalny worek na bagietki! Nie dość, ze wystarczająco długi, aby nam bagietka nie wyschła, to można regulować jego długość w miarę znikania bułki. Woreczek jest wystarczająco duzy, żeby zmiescić dwie bagietki. Oczywiście mamy również woreczki i plecaczki na różne pieczywo. Chleb tylko w odpowiednich warunkach przechowywania będzie dłużej i lepiej smakował. Przy okazji warto nadmienić, że każdy rodzaj chleba to inny czas zachowania jego świeżości. Nie spodziewajmy się cudów wkładając do worka, najtańszy chleb pszenny, ale za to im więcej mąki żytniej i większa ilość otrąb w chlebie, tym dłużej pieczywo zachowuje świeżość. Nasze babcie i prababcie piekły chleb raz w tygodniu i przechowywały do właśnie w lnianych workach.

Nasze worki są uszyte z grubego 100% lnu, zabezpieczają przed pleśnią, spowalniają proces wysychania i chroni


Numer przedmiotu: 1923854
Pakamera ® Copyright © 2005 - 2025